Sony BMG, Warner: Xρήση νόμου κατά της πειρατείας στην Κίνα

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 13:08

ΜΕΤΑΞΥ των δισκογραφικών εταιρειών, που ενδέχεται να κάνουν χρήση ενός νέου νόμου κατά των κινεζικών Web site, που παραβιάζουν τους νόμους των αποκλειστικών δικαιωμάτων, συγκαταλέγεται η Sony BMG Music Entertainment και η Warner Music Group Corp., σύμφωνα με έναν δισκογραφικό όμιλο.

Ο κινεζικός νόμος που ίσχυσε από την 1 η Ιουλίου, επιβάλλει πρόστιμα ύψους έως 100.000 γιουάν (12.500 δολ.) σε αυτούς που διανέμουν παράνομα αντίγραφα μουσικής, ταινίες και άλλο υλικό μέσω του Internet. Από σήμερα οι μηχανές εύρεσης που λειτουργούν μέσω του Yahoo China και του Baidu.com Inc. παραθέτουν links άλλων Web site με παράνομες αντιγραφές τραγουδιών.

Περίπου 90% του συνόλου των δίσκων στην Κίνα είναι παράνομο με πωλήσεις πειρατικής μουσικής αξίας πλέον των 400 εκατ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Δισκογραφικών Εταιρειών της Αμερικής. Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να θέσουν το θέμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εκτός και εάν η Κίνα μειώσει τα περιστατικά της παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επτά δισκογραφικές εταιρείες, η Sony BMG, η Warner, η EMI Group Plc, η Universal Music Group, η Go East Entertainment Co., η Gold Label Entertainment Ltd. και η Cinepoly Records Co., κατέθεσαν πέρυσι μήνυση κατά της Baidu.com, την μηχανή εύρεσης στο Internet με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Δικαστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα