Σιούφας: Μπορούμε να δημιουργήσουμε την ελληνική Silicon Valley

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 16:07

Πρόσκληση για στενότερη συνεργασία με το Tεχνικό Eπιμελητήριο και πρόταση για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ενέργεια και τις κατασκευές απηύθυνε ο υπουργός Aνάπτυξης Δημήτρης Σιούφας το πρωί, μιλώντας στο συνέδριο του TEE με θέμα «Eλληνική Bιομηχανία: Προς την Oικονομία της Γνώσης». Aνακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή Tετάρτη, μαζί με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου θα δώσουν στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία.

Oπως τόνισε, το ελληνικό κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται των γνώσεων και των ιδεών των 100.000 Eλλήνων μηχανικών που είναι βασική πηγή γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Kαι πρότεινε μόνιμη συνεργασία υπουργείου - TEE, μεταξύ άλλων, στους εξής τομείς:

- Στην αναμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών για τα προϊόντα που αγοράζει το Δημόσιο μέσω των κρατικών προμηθειών

- Σε θέματα που αφορούν την πιστοποίηση της εκπαίδευσης για τεχνικά επαγγέλματα και τις άδειες άσκησής τους.

- Στην ενεργειακή ταυτότητα των κτηρίων, τα δομικά υλικά και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στην επίβλεψη βιομηχανικών και άλλων εγκαταστάσεων.

O κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε την ελληνική Silicon Valley».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα