Οριακή πτώση στη Σοφοκλέους

«Διόρθωσε» η Εθνική
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 17:28

Πτωτικά κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κυρίως λόγω ισχυρών πιέσεων στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, οι απώλειές του σχεδόν εκμηδενίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι μετοχές της Cosmote και της Coca – Cola 3Ε ενισχύθηκαν κατά 3,98% και 3% αντιστοίχως, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς και η Βιοχάλκο σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 2%. Η Εμπορική Τράπεζα έκλεισε με κέρδη 1,99%.

Αντιθέτως, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 4,08%.

«H Eθνική πραγματοποιεί διόρθωση μετά τη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής. Οι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας έχουν αντλήσει την ρευστότητα που απαιτείται και όση απομένει θα κατευθύνεται σταδιακά στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.693,04 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,02%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.661,59 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 195 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 118 ενισχύθηκαν (επτά limit up), 141 κατέγραψαν απώλειες και 52 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα