Citigroup: Ερωτηματικό η βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα - «Παράθυρο» για το QE

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 18:24
UPD:18:31

Η συμφωνία της 21ης Ιουνίου μπορεί ακόμη και να επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αν και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, εκτιμά σε ανάλυσή της η Citigroup, ωστόσο τονίζει πως παραμένει ερωτηματικό η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα, με την απάντηση να έγκειται περισσότερο στις πολιτικές, παρά στην οικονομία.

Σε εβδομαδιαίο δελτίο της, η Citigroup παρατηρεί πως η βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών επέτρεψε μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους που διευκολύνει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις αγορές μετά τις 20 Αυγούστου.

Επισημαίνει εξάλλου πως πλέον φαίνεται λιγότερο πιθανή μία στροφή 180 μοιρών από την Ελλάδα εναντίον της Ε.Ε και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί.

Η Citigroup στέκεται και στην πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, τονίζοντας πως η τέταρτη θητεία της Άγκελα Μέρκελ έχει σημαδευτεί από μία σειρά κρίσεων, αφήνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν θα υπάρξει και συνέχεια.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Citigroup, η τελευταία κρίση έδειξε επίσης ότι η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να ελέγχει το κόμμα της και ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είναι πολύ αδύναμοι για να την απειλήσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα