Airbus: Βλέπει απογείωση της ζήτησης αεροσκαφών στα 5,8 τρισ. δολάρια

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 11:41
UPD:11:55
REUTERS/PHIL NOBLE

Με ταχείς ρυθμούς θα αυξάνεται η ζήτηση για αεροσκάφη τα επόμενα είκοσι χρόνια, εκτιμά η Airbus, επικαλούμενη τα μεγάλα ανοίγματα των αεροπορικών εταιρειών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, αλλά και την συνεχιζόμενη αύξηση επιβατικής κίνησης και αερομεταφοράς εμπορευμάτων. Η άνοδος του διαθέσιμου εισοδήματος και η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και ο διπλασιασμός του αριθμού των ιδιωτών, που ανήκουν στη μεσαία τάξη, παγκοσμίως, είναι οι κύριοι παράγοντες ώθησης. Θετικά λειτουργεί και η στροφή σε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. 

Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός στην έκθεσή του για τις προοπτικές της αγοράς υπολογίζει ότι μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια η ζήτηση θα ανέλθει στα 37.390 αεροσκάφη αξίας 5,8 τρισ. δολαρίων. Φέτος η Airbus αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 4,4%, με σχεδόν το 1/3 των αγορών να αφορούν την αντικατάσταση παλαιότερων, λιγότερο ενεργειακά αποδοτικών αεροσκαφών .

Η αύξηση της ζήτησης αναμένεται να επικεντρωθεί στα μοντέλα μονού διαδρόμου, τα οποία, σύμφωνα με την Airbus, θα καλύψουν τα 3/4 της ζήτησης ή περίπου 28.550 αεροσκάφη. 

Πηγή: MarketWatch 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα