Ναυτεργάτες: «Παρωδία» η συνάντηση ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για την ανανέωση των ΣΣΕ

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:03
UPD:17:11
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη νέα συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στο πλαίσιο των διαπραγματεύσων για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) έκαναν οι διοικήσεις τριών ναυτεργατικών σωματείων.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) μιλούν για «συνάντηση-παρωδία», κατά την οποία «οι εφοπλιστές συνέχισαν την επιθετικότητα σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επανέλαβαν προκλητικά ότι "έχουν επιπτώσεις από τη διεθνή και εσωτερική κρίση", προτείνοντας ανανέωση  με μηδενικές αυξήσεις».

Κατά τους εν λόγω ναυτεργάτες, στη συνάντηση «έπεσαν οι "μάσκες" των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, με επικεφαλής τον γ.γ. της ΠΝΟ, Γ. Χαλά, που είναι σε ανοιχτή ακρόαση με τους εφοπλιστές, για να βάλουν "ορισμένους" ναυτεργάτες τη θερινή περίοδο στις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, ενώ ροκανίζουν χρόνο για να μην αναπτυχθούν απεργιακοί αγώνες.

Στην ίδια κατεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ είχε το θράσος να υποδείξει στις ταξικές δυνάμεις, όπως και ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργος Α. στη τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε, να κάνουμε "παγκόσμια απεργία"» αναφέρουν.

«Απαντάμε στους εφοπλιστές και στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα ότι δεν δεχόμαστε υποδείξεις, "οι απεργίες αποφασίζονται από τους εργάτες και υλοποιούνται από τους εργάτες"» δηλώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Απαιτούν εκ νέου, «μετά τα συνεχιζόμενα ναυάγια των διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ με τους εφοπλιστές», να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά κι ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

«Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να αντισταθούμε στην επίθεση των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας...» αναφέρουν τα τρία αυτά ναυτεργατικά σωματεία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα