Ομόλογα: Τα σενάρια της ΕΚΤ ανεβάζουν τις αποδόσεις

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 12:15
UPD:12:15
EPA/MATTEO BAZZI

Οι πληροφορίες, που θέλουν ορισμένους αξιωματούχους της ΕΚΤ, να ζητούν αύξηση των επιτοκίων πριν από τα τέλη του 2019, θέτουν υπό ελαφρά πίεση τα ομόλογα της Ευρωζώνης σήμερα. Οι πιέσεις πάντως είναι περιορισμένες, καθώς την ίδια ώρα βλέπουν το φως σενάρια, που θέλουν την κεντρική τράπεζα να εξετάζει την αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων την επόμενη χρονιά, σε μία προσπάθεια να κρατήσει το κόστος δανεισμού των κυβερνήσεων της νομισματικής ένωσης υπό έλεγχο. 

Σήμερα η απόδοση του γερμανικού διετούς ομολόγου- του πλέον ευάλωτου στις προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια-  σκαρφαλώνει σε υψηλά δύο εβδομάδων. Συγκεκριμένα καταγράφει άνοδο 3 μονάδων βάσης στο - 0,64%. Άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 0,33% παρουσιάζει και το δεκαετές Bund. Στον ίδιο βαθμό ενισχύεται η απόδοση του δεκαετούς γαλλικού, στο 0,67%. 

Άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης παρουσιάζουν οι αποδόσεις τόσο των ιταλικών όσο και των ισπανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, στο 2,69% και 1,33% αντίστοιχα. Με άνοδο τριών μονάδων η απόδοση του πορτογαλικού διαμορφώνεται στο 1,76%. Σταθερή στο 3,91% παραμένει πάντως η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, μετά τις θετικές δηλώσεις Σεντένο, αλλά και αν αναμονή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα