Νευρικότητα στις αγορές εν μέσω εμπορικών πυρών

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 13:53
UPD:13:58
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με αμηχανία παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου οι επενδυτές. Οι περισσότεροι αποφεύγουν τα μεγάλα ανοίγματα και επιζητούν ασφαλείς το δυνατόν επιλογές. Σήμερα το κλίμα είναι νευρικό στην Ευρώπη, με τους δείκτες να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη, ενώ νωρίτερα στο κόκκινο έμειναν τα ασιατικά χρηματιστήρια. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει πτώση 0,2% στις 379 μονάδες στις 13:45 ώρα Ελλάδος. Στη Φραγκφούρτη ο DAX εμφανίζεται σχεδόν αμετάβλητος, ενώ νωρίτερα είχε κινηθεί από -0,5% έως και +0,1%. Αμετάβλητος και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,3%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και 0,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,3%. 

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Παρασκευής. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να θέσει σε ισχύ τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 34 δισ. δολαρίων και το Πεκίνο έχει διαβεβαιώσει ότι θα απαντήσει την ίδια ημέρα με δασμούς ίσης αξίας. 

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές εταιρείες, με την STMicro να υποχωρεί 2,8% και την Infineon να κάνει βουτιά 7%. Υπό πίεση και ο τραπεζικός κλάδος, με την Dasnke να καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 3%. Στον αντίποδα οι επενδυτές στρέφονται στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας με τον κλάδο στον Stoxx 600 να ενισχύεται 1,2%. 

Σταθερός εμφανίζεται ο κλάδος αυτοκινήτου, στον απόηχο πληροφοριών, που θέλουν την Ε.Ε. να εξετάζει μία διεθνή συμμαχία με τους εξαγωγείς αυτοκινήτων, που θα απαντά στις ανησυχίες Τραμπ και θα αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα