Και σε άγαμες μητέρες και εποχικά απασχολούμενους δελτία κοινωνικού τουρισμού

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 15:22

Το 2005 χορηγήθηκαν δελτία κοινωνικού τουρισμού σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ το 2006 θα χορηγηθούν και στις άγαμες μητέρες αλλά και στους εποχικά απασχολούμενους με τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ανά έτος, ανέφερε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος κατά τη σημερινή συνέντευξη παρουσίασης του έργου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Υπολόγισε δε ότι από το πρόγραμμα αυτό θα επωφεληθούν για τις διακοπές τους πάνω από 500.000 δικαιούχοι του Οργανισμού.

Ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε επίσης ότι η Εργατική Εστία επιμηκύνει την τουριστική περίοδο (από Ιανουάριο σε Ιανουάριο) και εντάσσει νέους τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από κλήρωση 4.000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Κύπρο, ενώ 4.000 ακόμα δικαιούχοι θα έχουν ευκαιρία για τριήμερες θαλάσσιες εκδρομές στον Αργοσαρωνικό.

Σημειώνεται ότι υπό κατασκευή βρίσκονται οχτώ νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που θα συμπληρώσουν τους 22 που βρίσκονται εν λειτουργία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα