Walmart: Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα, κόντρα στις σινο-αμερικανικές διαμάχες

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 09:14
UPD:09:15
REUTERS/DANIEL BECERRIL

Σε ενίσχυση της παρουσίας της στην κινεζική αγορά ποντάρει η αμερικανική αλυσίδα υπεραγορών, παρά τις εντεινόμενες εμπορικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, οι οποίες προβλέπεται να θέσουν εμπόδια στη λειτουργία των αμερικανικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον "δράκο". 

Όσα εμπόδια και αν ορθώνονται, η κινεζική αγορά παραμένει η πολυπληθέστερη του πλανήτη και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη δυναμική της όσο και εάν προβληματίζεται από το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο και την άνιση συχνά μεταχείριση σε σχέση με τους τοπικούς παίχτες. Ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που έστρεψαν πρώτες το βλέμμα στην τεράστια αυτή αγορά και τώρα είναι σειρά των μεγάλων ομίλων λιανικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Xihnua η Walmart προγραμματίζει την λειτουργία 30 έως 40 νέων καταστημάτων της, στο Τσενγκντού, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, μέσα στην επόμενη πενταετία. Για τον σκοπό αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Walmart China και του δήμου της αναφερόμενης πόλης. Τα νέα υποκαταστήματα θα λειτουργούν με τις εμπορικές ταυτότητες: Sam's Club, Walmart Hypermarket και Walmart Supermarket.

Σημειώνεται ότι η πόλη Τσενγκντού έχει πληθυσμό μεγαλύτερο των 16 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ το τοπικό ΑΕΠ καταγράφηκε περίπου στα 209 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Xihnua

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα