ΗΠΑ: Κλείνει την πόρτα στην China Mobile

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:15
REUTERS/Aly Song

H China Mobile, κορυφαία- βάσει συνδρομητών- εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη, είναι εισηγμένη τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην κινεζική, κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία, να προσφέρει υπηρεσίες στις ΗΠΑ. 

Και αυτή τη φορά η κυβέρνηση επικαλείται ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Η China Mobile είχε καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) από το 2011. Ύστερα από πολυετή έρευνα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έκρινε ότι δεν πληρούνται προϋποθέσεις για να λάβει άδεια ο κινεζικός κολοσσός. 

«Ύστερα από σημαντικές επαφές με την China Mobile, οι ανησυχίες για τους αυξανόμενους κινδύνους για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας δεν κάμφθηκαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου, προσθέτοντας: «Επομένως προτείνουμε στην FCC να απαντήσει αρνητικά στην αίτηση άδειας». 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο μεγάλων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και ρίχνει ακόμη μία σκιά στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο εμπορικός και επενδυτικός πόλεμος, που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη, πυροδοτεί παγκόσμια ανησυχία. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα