Ισπανία: Μειώθηκε κατά 2 εκατ. ο αριθμός των ανέργων την τελευταία πενταετία

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:20
REUTERS/SUSANA VERA

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008 υποχώρησε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία τον Ιούνιο, σε μία ένδειξη ότι η ισπανική αγορά εργασίας, με τις δεύτερες χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη μετά την ελληνική, αρχίζει να ανακάμπτει. Σημειώνεται πάντως ότι σε μεγάλο βαθμό η τόνωση της απασχόληση στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, είναι αποτέλεσμα θέσεων ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε στα 3,16 εκατομμύρια. Έχει δηλαδή μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν κατά την κορύφωση της κρίσης στο Φεβρουάριο του 2013. 

Η Ισπανία βυθίστηκε επί πέντε χρόνια σε ύφεση, καθώς έσκασε η φούσκα στην αγορά ακινήτων το 2008 και βρέθηκε πολύ γρήγορα στη δίνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, που εξελίχθηκε σε κρίση χρέους. 

Ωστόσο σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 3% από το 2015 και έπειτα έχουν συμβάλλει στη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, που παραμένει πάντως το δεύτερο υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα