Θετικό κλείσιμο για τη Wall Street

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 23:11
UPD:23:12
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν στην πρώτη συνεδρίαση του γ’ τριμήνου οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τις ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο ωστόσο, να παραμένουν στο επίκεντρο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 24.305 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,76% στις 7.567 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,30% στις 2.726 μονάδες.

Οι κυριότεροι κλάδοι της αμερικανικής αγοράς κατέγραφαν απώλειες καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, και κατάφεραν να περάσουν σε θετικό έδαφος λίγο πριν το τέλος.

«Τα θετικά στοιχεία για την οικονομία έχουν παραμεριστεί από τις ανησυχίες για το εμπόριο» σχολίασε ο Τομ Εσαΐα, αναλυτής της The Sevens Report. «Οι διαρκείς απειλές έχουν αρχίσει να επιδρούν στην αγορά, επειδή αυτή η κατάσταση κρατάει αρκετό καιρό» έσπευσε να προσθέσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσιγκτον κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν νέο γύρο δασμών σε προϊόντα, αξίας 300 δισ. δολαρίων, εφόσον κάνει πράξη τις απειλές για την επιβολή μέτρων στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

«Το μείζον ζήτημα για την αγορά είναι το εμπόριο και οι δασμοί αυτή την περίοδο» τόνισε, από την πλευρά του, ο Κιμ Φόρεστ, αναλυτής της Fort Pitt Capital. Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι μακροπρόθεσμα δεν αναμένεται να πληγούν οι επενδύσεις, παρά τη βραχυπρόθεσμη «ζημιά».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του έτους, ο Dow Jones εμφάνισε σωρευτικές απώλειες της τάξης του 1,8%, ενώ αντίθετα, Nasdaq και S&P 500 παρουσίασαν κέρδη, ύψους 8,8% και 1,7% αντίστοιχα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα