Ανοδος του πετρελαίου στο Λονδίνο

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 07:38

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων από τη Β. Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι μια σύγκρουση στη Β. Ασία θα απειλήσει την ασφάλεια στην περιοχή.

Η Β. Κορέα εκτόξευσε σήμερα τουλάχιστον πέντε πυραύλους, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Στέφεν Χάντλεϊ, στην Ουάσινγκτον. Η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων χωρών, που προειδοποίησαν το κομμουνιστικό κράτος να αποφύγει τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 48 σεντς, φθάνοντας στα 72,99 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), διαπραγματεύθηκε στα 73,68 δολ. το βαρέλι, 25 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις 9:30 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης άνοιξε πάλι σήμερα μετά τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ενας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν ενδέχεται να ήταν μεγάλου βεληνεκούς, όμως μετέδωσε το Cable News Network, επικαλούμενο αξιωματούχους του State Department.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα