ΒΕΑ: Επαφές με επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 18:36
UPD:18:56

Επίσημες επαφές με επιχειρηματίες στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας είχε η πρώτη επιχειρηματική αποστολή  που διοργάνωσε το Ελληνο-Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μιλώντας στην αποστολή η οποία αποτελείται από 10 μεγάλους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης αναφέρθηκε στο προφίλ του Επιμελητηρίου και τους τομείς που δραστηριοποιείται.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ  επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο διαρκώς αναβαθμίζει και ανανεώνει τις υπηρεσίες και τις πολιτικές του, πάντα με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στα μέλη του και την παροχή στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις σημερινές ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με τη σημερινή συνάντηση, τόνισε ο κ. Ραβάνης, «δηλώνουμε πρόθυμοι για συνεργασία σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου, αναφέρθηκε στην δυναμική της οικονομίας του Πακιστάν σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερή ανοδική φάση κάτι που οφείλεται στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Έκανε γνωστό στους Έλληνες βιοτέχνες ότι το Ελληνο–Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει από το 2017 μια πλατφόρμα με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Το Πακιστάν τόνισε, αποτελεί ένα φιλικό επενδυτικό προορισμό  με έντονη δυναμική στους τομείς των ορυχείων και μεταλλευμάτων , την ενέργεια, τη  αγροεπεξεργασία, την πληροφορική κ.α.

Οι επιχειρήσεις από το Πακιστάν δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των υφασμάτων, του ηλεκτρολογικού υλικού, την έρευνα και ανάπτυξη  γεωργικών και  φαρμακευτικών προϊόντων,  την καπνοβιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία τις υποδομές κλπ. Παράλληλα σημείωσε, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες επενδυτές.

Στην  ομιλία  του ο Πρέσβης του Πακιστάν  στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser, αφού ευχαρίστησε  την πρόεδρο του Ελληνο–Πακιστανικού Επιμελητηρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την υλοποίηση αυτής της  πρώτης επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η πλατφόρμα φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες των δύο χωρών, τους οποίους ενθάρρυνε να προχωρήσουν σε συνεργασίες σημειώνοντας τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα την επόμενη διετία, καθώς και την  δυνατότητα να διευρύνουν τις εξαγωγές τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf στάθηκε στο σημαντικό ρόλο της διασύνδεσης των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των δεσμών των χωρών και παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ο κ. Yoysaf αναφέρθηκε σε ξεχωριστά πακιστανικά προϊόντα, όπως υφασμάτα, έπιπλα και δερμάτινα είδη. Μίλησε επίσης  για τους τους τομείς  της ενέργειας των κατασκευών, των φαρμάκων  που μπορούν να αποτελέσουν  το πεδίο ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης των εξαγωγών.

Στη  συνάντηση παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ  κ. Γιάννης Τζέν, ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ.  Σωτήρης Δούρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ανδρέας Δάτσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα