Oracle: Προς εξαγορά εταιρειών στην Ασία

Για να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την SAP AG
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 09:28

ΣΧΕΔΙΑ για την απόκτηση εταιρειών στην Ασία, με στόχο να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την γερμανική SAP AG, κάνει η Oracle Corp. η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο.

«Υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές εταιρείες στην Ασία», ανέφερε ο Ντέρεκ Γουΐλλιαμς, πρόεδρος της Oracle στην Ασία, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Οπου κι εάν υπάρχει προοπτική εξαγοράς στον κόσμο, θα την αξιοποιήσουμε». Ο ίδιος αρνήθηκε να πει τα ονόματα των εταιρειών αυτών.

Τα σχόλια του Γουΐλλιαμς, αντικατοπτρίζουν τον σημαντικό ρόλο της Ασίας για την Oracle, της οποίας οι πωλήσεις από την εν λόγω περιφέρεια, αποτέλεσαν το 14% των συνολικών της το τέταρτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 13% που σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της Oracle στην Ασία αυξήθηκαν 27% στα 684 εκατ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου και ήταν 18% υψηλότερες, στα 2,02 δισ. δολ. στο σύνολο του έτους.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Λάρυ Ελισον, έκανε 17 εξαγορές από τον Ιανουάριο του 2005, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς ύψους 10,6 δισ. δολ. της PeopleSoft Inc., με σκοπό την αύξηση του αριθμού των πελατών. Επίσης η Oracle κατέχει το 51% στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ I-Flex Solutions Ltd.

H SAP, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για λογαριασμό των εταιρειών στον κόσμο, δεν έκανε μεγάλες εξαγορές. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Χένινγκ Κάγκερμαν, έχει πει ότι η μανία εξαγορών της Oracle, αυξάνει την ανησυχία μεταξύ των πελατών για τη χρήση λογισμικού στο μέλλον, αναγκάζοντας τους πελάτες της να στραφούν προς την γερμανική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα