Dell: Επιστρέφει στο χρηματιστήριο

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 16:46
UPD:17:37
REUTERS/REUTERS FILE PHOTO

Dell logos are seen at its headquarters in Cyberjaya, outside Kuala Lumpur in this September 4, 2013 file photo. REUTERS/Bazuki Muhammad/Files

Το κατώφλι του χρηματιστηρίου ετοιμάζεται να περάσει και πάλι η Dell,ύστερα από πενταετή απουσία. Η κορυφαία μη εισηγμένη τεχνολογική εταιρεία του πλανήτη ολοκληρώνει με την επιστροφή το ταμπλό ένα πολυετές σχέδιο αναμόρφωσης και ανάκαμψης. 

Η εταιρεία δεν θέλησε να ακολουθήσει τον δρόμο της αρχικής δημόσιας εγγραφής, πιθανότατα φοβούμενη την έντονη μεταβλητότητα, που επικρατεί στις αγορές αυτόν τον καιρό. Προτίμησε μία εναλλακτική λύση. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στις αρμόδιες αρχές σήμερα, θα επιστρέψει μέσω της αγοράς ειδικών μετοχών, που δημιουργήθηκαν το 2016, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξαγοράσει την EMC. 

Πρόκειται για μετοχές, που παρακολουθούν την απόδοση του μεριδίου 82% της Dell στη VMware, της εταιρείας που απέκτησε η Dell μαζί με την εξαγορά της EMC. Το υπόλοιπο 18% της VMware διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ως διαφορετική μετοχή.

Το deal θα προσφέρει στην Dell Technologies και τους μετόχους της, δηλαδή sτον ιδρυτή Μάικλ Ντελ και την εταιρεία Silver Lake, τον άμεσο έλεγχο στο μέλλον της VMware.Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 21,7 δισ. δολάρια. 

Στον απόηχο της είδησης οι μετοχές της DVMT καταγράφουν άνοδο 13,7% και της VMware άνοδο 12,3%. 

Πηγές: Bloomberg, CNBC 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα