Sumitomo Rubber: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις, πτώση των μετοχών

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 09:48

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της κατά 39%, για το σύνολο της χρήσης, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ελαστικών της Ιαπωνίας, Sumitomo Rubber Industries Ltd., επικαλούμενη το υψηλότερο κόστος του καουτσούκ. Οι μετοχές της, σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε χρονικό διάστημα επτά ετών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά της κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 17 δισ. γιέν (148 εκατ. δολ.) έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 28 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα προκαταρκτικά κέρδη του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν 75%, στα 3 δισ. γιέν.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του καουτσούκ, αυξάνουν το κόστος παραγωγής της Sumitomo, της Bridgestone Corp., της Goodyear Tire & Rubber Co. και της Michelin & Cie. Η τιμή του φυσικού καουτσούκ έχει σημειώσει αύξηση 44% φέτος στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, αναγκάζοντας και την Bridgestone να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 11% στα 1.057 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 37%. Στις 2:22 μ.μ. διαπραγματεύθηκαν στα 1.068 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα