Scor: Αγοράζει τη Revios αντί 776 εκατ. δολ.

Δημιουργώντας την τέταρτη εταιρεία αντασφαλίσεων ζωής στον κόσμο
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 13:37

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την καταβολή 605 εκατ. ευρώ (776 εκατ. δολ.) σε μετρητά για την απόκτηση της Revios Ruckversicherung AG, με στόχο τη δημιουργία της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο, έκλεισε η Scor SA.

Η Scor, η οποία αγοράζει την Revios από την Globale Rueckversicherungs AG, σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή με την προσφορά δικαιωμάτων 300 εκατ. ευρώ και με την πώληση χρέους 350 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Scor, Ντένις Κέσλερ αύξησε τα κέρδη της εταιρείας μετά από τρία χρόνια ζημιών νωρίτερα μέσα στη δεκαετία, μειώνοντας το κόστος και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε πιο κερδοφόρους τομείς, όπως η αντασφάλειες ζωής. Η εξαγορά της Revios, θα αρχίσει να αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή και την απόδοση ανά μετοχή από το 2007, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι εταιρείες αντασφάλισης βοηθούν τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως την Axa SA, να διασπείρουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν για τους πελάτες τους.

Οι μετοχές της Scor σημείωσαν άνοδο 7 σεντς, ποσοστό 4%, φθάνοντας στο 1,83 ευρώ η μία στις 10:26 π.μ. στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,77 δισ. ευρώ. Φέτος, οι μετοχές σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Η εξαγορά θα ανεβάσει την Scor στην τέταρτη θέση μεταξύ των εταιρειών αντασφαλίσεων ζωής διεθνώς, μετά την Swiss Reinsurance Co. με έδρα τη Ζυρίχη, την Munich Re που εδρεύει στη Γερμανία και την Reinsurance Group of America Inc. με έδρα το Μιζούρι των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Scor. Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει φέτος ασφάλιστρα περίπου 4 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 60% θα προέρχεται από τον κλάδο αντασφαλειών ζωής, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα