Δεν θίγεται το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Διευκρινίζει ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 15:02
UPD:17:45

ΚΑΝΕΙΣ από τους ασφαλισμένους που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση δεν πρόκειται να χάσει το δικαίωμά του αυτό, τόνισε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει κλίμα εργασιακής ασφάλειας.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Απασχόλησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Οσοι το επιθυμούν, τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης ασφαλώς και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, εφόσον έχουν το δικαίωμα αυτό, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον με τη θέσπιση κινήτρων, ώστε οι εργαζόμενοι να επιλέγουν την παραμονή στην εργασία τους.

Αναφερόμενος στο «μοντέλο της Νάουσας» είπε ότι το οικονομικό βοήθημα χορηγείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς ο στόχος είναι οι άνεργοι να επιστρέψουν σε θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε εξάλλου ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ορίων ηλικίας συνταξιόδοτησης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η απόφαση για την ενεργοποίηση της Επιτροπής που θα είναι αρμόδια να αποτυπώσει τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος με στόχο τη διεξαγωγή του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τον προεδρεύοντα της Κοινής Συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Παναγιώτη Αδραχτά, απέστειλε σήμερα η Υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με την οποία ζητά να κληθεί ο υπουργός Απασχόλησης στην Επιτροπή, προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/05/1210797.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα