Thyssenkrupp- Tata δημιουργούν τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης

Προς κατάργηση 4.000 θέσεων
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 09:13
UPD:09:14
REUTERS/VINCENT KESSLER

To οριστικό πράσινο φως για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων χαλυβουργίας με την Tata Steel έδωσε η γερμανική Thyssenkurpp. Δημιουργείται έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης- μετά την Αrcelor Mittal- με τις δύο εταιρείες να έχουν προειδοποιήσει πάντως ότι η συγχώνευση θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας. 

Οι δύο εταιρείες απασχολούν σήμερα αθροιστικά 48.000 εργαζομένους. Η ινδική Tata ελέγχει μάλιστα τις κυριότερες εγκαταστάσεις παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτές του Πορτ Τάλμποτ της Νότιας Ουαλίας, όπου εργάζονται 4.000 άνθρωποι οι οποίοι και αγωνιούν για τη θέση τους εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. 

Αν και οι εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις επισήμως εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, το εποπτικό συμβούλιο ενέκρινε τελικά την συμφωνία χθες το βράδυ. Η νέα εταιρεία θα έχει ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, ενώ αναμένει εξοικονόμηση κόστους 300 έως 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι περικοπές θέσεων θα μοιραστούν μεταξύ των δύο εταιρειών, με τις μισές να αφορούν διοικητικά πόστα και τις άλλες μισές θέσεις παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα