Σιούφας: Αόριστη τουρκική αναφορά για ενεργειακή συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 16:41

Σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, «Yeni Safak» αναφέρει ότι συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έχουν ζητήσει οι Τούρκοι και μάς παραχωρούν το δικαίωμα ερευνών στη Μαύρη Θάλασσα http://www.yenisafak.com/p02.html .

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας σχολίασε ότι ευρισκόμενος στην Κωνσταντινούπολη, από 19 έως 21 Ιουνίου 2006, προσκεκλημένος στο διεθνές ενεργειακό Συνέδριο της CERA συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Mehmet Hilmit Güler και συζήτησαν την εξέλιξη του έργου του Ελληνο-Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών και την πορεία λειτουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά τίποτε πέραν αυτών.

«Από τον Τούρκο ομόλογό μου έγινε μια γενική και αόριστη αναφορά για ενδεχόμενη ευρύτερη συνεργασία σε θέματα ενέργειας. Κατέστησα αμέσως σαφές ότι διεύρυνση της συνεργασίας εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών. Εγινε επίσης αναφορά για τυχόν ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα. Ως προς αυτό, αναμένω από τον Τούρκο ομόλογό μου, πιο συγκεκριμένη πρόταση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα