Νότια Κορέα και Ιαπωνία πρωταθλητές στην πρόσβαση στις τεχνολογίες

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 18:01

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην πρόσβαση στις τεχνολογίες της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, σύμφωνα με την έρευνα για το 2006 της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (UIT), η οποία λαμβάνει υπόψη 11 παραμέτρους, όπως η αναλογία προσωπικών υπολογιστών ανά κάτοικο, το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας ή ακόμη η κάλυψη των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας.

«Σχεδόν όλοι οι συνδρομητές του Διαδικτύου στη Νότια Κορέα έχουν συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, ενώ η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο στην οποία οι χρήστες του Διαδικτύου μπαίνουν περισσότερο στο Ιντερνετ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου».

Επισημαίνεται η επίδοση της Εσθονίας, η οποία έρχεται στην 20η θέση μπροστά από τις ΗΠΑ, που βρίσκονται στην 21η. Στην κατάταξη αυτή ο Καναδάς είναι 14ος, η Ελβετία 15η, το Βέλγιο 23ο και η Γαλλία 27η. Η πιο σημαντική βελτίωση στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες εντοπίστηκε από τους ερευνητές σε χώρες, όπως η Ρωσία (60η), η Βραζιλία (71η), η Κίνα (74η) και η Ινδία (119η).

Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα