Η Σύνοδος έφερε χαμόγελα στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 14:37
UPD:14:43
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Η τελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου- ενός μήνα που έφερε μεγάλες μπόρες στις διεθνείς αγορές μετοχών- χαρακτηρίζεται από «λιακάδα». Με τους Ευρωπαίους να καταλήγουν σε συμφωνία- έστω και θολή- για το προσφυγικό, κόντρα στις προβλέψεις των περισσότερων για ναυάγιο, οι επενδυτές αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για το μέλλον της Ευρώπης και την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου. Στο σύνολο των μεγάλων χρηματιστηρίων της ηπείρου επικρατούν έτσι ανοδικές τάσεις. 

Στις 14:25 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,9%, υπερβαίνοντας έτσι τις 380 μονάδες. Nωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 1,2%. Ο γερμανικός DAX εξασφαλίζει κέρδη 1,1%, όπως και ο γαλλικός CAC 40. Και οι δύο δείκτες νωρίτερα είχαν σημειώσει άνοδο έως και 1,5%. Θετικό κλίμα και στο Μιλάνο με τον FTSE MIB στο +1%, ενώ πιο συγκρατημένοι είναι οι αγοραστές στο Λονδίνο, όπου ο FTSE 100 ενισχύεται 0,6%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης δεν μπορεί να ακολουθήσει την δυναμική ανάκαμψη. Ενισχύεται μόλις 0,2% με την αξία των συναλλαγών λίγο πάνω από τα 21 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,6%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας της Συνόδου το ευρώ κλέβει την παράσταση. Παρουσιάζει ανατίμηση 0,7% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στα 1,1665 δολάρια ανά ευρώ. Mενει να φανεί εάν η ανάκαμψη θα έχει συνέχεια την επόμενη εβδομάδα ή θα επιστρέψει η προσοχή στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, που ευνοούν περισσότερο την ανατίμηση του δολαρίου. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα