ΔΝΤ: Προς τέλη Ιουλίου η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 17:42
UPD:19:17
REUTERS/Yuri Gripas

Στη δημοσιότητα δίνονται αύριο Παρασκευή τα προκαταρκτικά ευρήματα της έκθεσης του άρθρου 4 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, ωστόσο η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι αποτελούν ορόσημο οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως οι ρυθμίσεις έχουν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως τόνισε, η απόφαση του Eurogroup αναγνώρισε τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως αφοσιωμένο στο ελληνικό ζήτημα, στηρίζοντας την Αθήνα ακόμη και αν δεν συμμετάσχει χρηματοδοτικά.

Ανέφερε επιπλέον ότι η εποπτεία μετά το μνημόνιο είναι μια φυσιολογική κατάσταση που προβλέπεται για κάθε χώρα η οποία εξέρχεται από ένα πρόγραμμα. Σχετικά με το αντικείμενο αυτής της εποπτείας, είπε πως θα ελέγχει τα αποτελέσματα αλλά και την πορεία εφαρμογής των συμφωνημένων πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος για τις μετα-μνημονιακές αξιολογήσεις. «Δεν είναι αξιολογήσεις επί τρίμηνης βάσης. Δεν είναι αυτό. Είναι πολύ πιο ευέλικτο από αυτό», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα