Aνοδικά κινείται το γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι η BOJ θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 10:22

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν, περιορίζοντας τις απώλειες των τριών ημερών, καθώς οι διαπραγματευτές στοιχημάτισαν ότι οι τιμές καταναλωτή και οι επενδύσεις των εταιρειών θα ωθήσουν την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών.

Το νόμισμα της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 2,9% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς εντείνεται η εικοτολογία ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει τα επιτόκια από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν. Σήμερα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Τοσιχίκο Φουκούϊ είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα υποσχέθηκε να εφαρμόσει τη νομισματική πολιτική με τον σωστό τρόπο. Τα υψηλότερα επιτόκια ενδέχεται να περιορίσουν τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, που οδήγησαν πέρυσι το γιέν περίπου 13% χαμηλότερα.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 115,46 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο από 115,73 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης, αναρριχήθηκε στα 147,15 έναντι του ευρώ από 147,27. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2743 έναντι του ευρώ από 1,2725.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το γιέν ενδέχεται να αναρριχηθεί σήμερα στα 114,80 έναντι του δολαρίου και στα 147,00 έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα