Γ. Δραγασάκης: Θετικές εκπλήξεις στους επόμενους προϋπολογισμούς

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 22:50
UPD:22:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «θετικές εκπλήξεις» στους επόμενους προϋπολογισμούς έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αττική.

Ενισχύοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί φοροελαφρύνσεων, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «οι προϋπολογισμοί των επόμενων ετών, αρχής γενομένης από εκείνον του 2019, όχι μόνο δεν θα έχουν νέες περικοπές, αλλά θα περιέχουν θετικές εκπλήξεις».

Όσον αφορά το χρέος, επικαλέστηκε στην περσινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία μια επιμήκυνση κατά 8,5 χρόνια χαρακτηριζόταν ως επαρκής λύση.

«Άρα για εμάς είναι μια καλή και λειτουργική λύση αυτό που πετύχαμε. Δεν παραιτούμαστε όμως, από τον αγώνα για μια ριζική λύση για το χρέος σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, από κοινού με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Δραγασάκης πραγματοποίησε ειδική αναφορά και στην αναπτυξιακή στρατηγική, διευκρινίζοντας ότι δύναται να αποτελέσει το πλαίσιο υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και διεκδίκησης των θετικών -για τον κόσμο της εργασίας- πολιτικών.

Αποτελεί, επίσης, αφετηρία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε πιο προωθημένη επεξεργασία για την Ελλάδα του 2030, κατέληξε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα