Τάσεις σταθεροποίησης στις αγορές της Ευρώπης

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 13:53
UPD:13:54
EPA/MARISCAL

Μικρές μεταβολές παρουσιάζουν στις 13:45 ώρα Ελλάδος οι δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης, με τους περισσότερους να έχουν περιορίσει αισθητά τις πρωϊνές απώλειες ή και να έχουν σκαρφαλώσει σε θετικό έδαφος,. Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ο Γενκός Δείκτης στην Αθήνα ενισχύεται 0,5% στις 772,6 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, υπερβαίνοντας τα 22 εκατ ευρώ. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαίκός δείκτης Stoxx Europe 600 εμφανίζεται σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ νωίτερα παρουσίαζε πτώση έως και 0,6%. Οριακή άνοδο παρουσιάζει και ο DAX, καλύπτοντας απώλειες έως και 0,8%, ενώ άνοδο 0,2% καταγράφουν τόσο ο FTSE 100 στο Λονδίνο όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακάμπτουν ελαφρά μετά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι στον πανευρωπαϊκό δείκτη ο κλάδος αυτοκινήτου έχει υποχωρήσει 11% από τις αρχές Ιουνίου, ενώ στον γερμανικό δείκτη εμφανίζει απώλειες σχεδόν 15%. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν απώλειες της τάξης του 3% τον τελευταίο μήνα, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι είναι ευάλωτες στον εμπορικό πόλεμο. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα