Ανοδική αντίδραση στη Wall Street

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 23:14
UPD:23:17
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ανοδικά τερμάτισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκτησαν ένα μέρος των χθεσινών, ισχυρών απωλειών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 24.283 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,39% στις 7.561 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε αύξηση κατά 0,22% στις 2.723 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχώρισε η άνοδος της μετοχής της General Electric (+7,8%), η οποία εμφάνισε την ισχυρότερη ημερήσια αύξηση των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι ενεργειακές μετοχές (1,4%), χάρη στην πρόθεση της Ουάσιγκτον να μηδενίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

«Οι περισσότεροι επενδυτές λαμβάνουν μια θέση αναμονής απέναντι στο παγκόσμιο εμπόριο» εξήγησε, την ίδια ώρα, ο Ράιαν Νάουμαν, αναλυτής της Informa Financial Intelligence, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των αναλυτών. 

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα δημοσιεύματα περί περιορισμού των κινεζικών επενδύσεων στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθησυχάζοντας εν μέρει τους επενδυτές.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, επανήλθε με νέες δηλώσεις και επανέφερε στο «τραπέζι» τα συγκεκριμένα σενάρια. «Τέτοιου είδους περιορισμοί εφαρμόζονται σ’ όλες τις χώρες, οι οποίες προσπαθούν να κλέψουν την τεχνολογία μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα» σχολίασε, από την πλευρά του, ο Μάρις Ογκ, επικεφαλής της Tower Bridge Advisors, ο οποίος τόνισε ότι «όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί τις εταιρείες να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα βάλουν πίσω στις τσέπες τους».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα