Εις σάρκα μίαν Marfin Βank, Εγνατία και Λαϊκή

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 18:32

Την έναρξη της διαδικασίας συγχωνεύσεως δι' απορροφήσεως της Marfin Bank ΑΤΕ και της Λαϊκής Τράπεζας από την Εγνατία Τράπεζα αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των παραπάνω τραπεζών.

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2006.

Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί αναμένεται να έχει ενεργητικό άνω των 8,2 δισ. ευρώ, καταθέσεις 6,2 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 5,8 δισ. ευρώ και συνολικά κεφάλαια πελατείας υπό διαχείριση 9 δισ. ευρώ.

Τα μερίδια αγοράς στις εγχώριες καταθέσεις θα κυμαίνονται στο 4%, στις χορηγήσεις 3,3%, ενώ σημαντικό θα είναι το μερίδιο αγοράς στην καταναλωτική πίστη.

Στις χρηματιστηριακές εργασίες η νέα τάπεζα αναμένεται να έχει μερίδιο αγοράς περίπου 10% στις συναλλαγές μετοχών και περίπου 18% στις συναλλαγές παραγώγων στα βασικά συμβόλαια του FTSE-20 και FTSE-40.

Τέλος, θα διαθέτει δίκτυο περίπου 140 καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ θα απασχολεί περί τους 3.000 εργαζόμενους.

Δηλώσεις Βγενόπουλου

«Οι δρομολογούμενες συγχωνεύσεις που θα ολοκληρωθούν με τις πλέον αντικειμενικές διαδικασίες πληρούν τα κριτήρια της αύξησης της μετοχικής αξίας για τους μετόχους και των τριών τραπεζών με την επίτευξη υψηλότερης απόδοσης κεφαλαίων, οικονομικής ευρωστίας και δυνατοτήτων ανάπτυξης. Η νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα έχει το μέγεθος εκείνο (critical mass) που απαιτείται για να είναι ανταγωνιστική και ιδιαίτερα κερδοφόρα μέσα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin Financial Group, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος

«Παράλληλα, με την συνένωση έμψυχου δυναμικού και κεφαλαίων, θα έχει την δυνατότητα να δρομολογήσει την δυναμική περαιτέρω ανάπτυξή της που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σταδιοδρομίας για το προσωπικό και τα στελέχη της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος οι συνδυαστικές ικανότητες και τεχνογνωσίες της και το χαμηλότερο κόστος χρήματος που θα προκύψει θα λειτουργήσει προς όφελος των πελατών της τόσο σε ποιότητα όσο και σε κόστος υπηρεσιών», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα