Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ δεν πείθει την αγορά

Επιστρέφουν πάνω από τα 75 δολ. οι τιμές
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:22
UPD:12:24
REUTERS/© Ramzi Boudina / Reuters

Η απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να αυξήσουν την προσφορά τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως δεν έχει ακόμη πείσει την αγορά πετρελαίου. Σήμερα οι τιμές ακολουθούν και πάλι την ανιούσα με το μπρεντ να υπερβαίνει τα 75 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό να προσεγγίζει τα 69 δολάρια. 

Στις 12:15 ώρα Ελλάδος η τιμή του μπρεντ αυξάνεται 0,65% στα 75,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αναφοράς του WTI ενισχύεται 0,4% στα 68,45 δολάρια. 

Την άνοδο πυροδοτούν οι φόβοι για προβλήματα στην προσφορά της Λιβύης, η οποία είναι μέλος του ΟΠΕΚ. Ο έλεγχος της μεταφοράς πετρελαίου φεύγει από την κρατικά ελεγχόμενη NOC και περνάει σε νέα εταιρεία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομο φρένο στις εξαγωγές. 

Οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και η ικανότητα του ΟΠΕΚ να κάνει πράξη την απόφασή του θα κρίνουν την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες. Οι περισσότεροι ειδικοί δεν περιμένουν πάντως σημαντική αποκλιμάκωση. 

Το ακριβό πετρέλαιο αναδεικνύεται έτσι σε μία από τις πιθανές απειλές για την εταιρική κερδοφορία και την οικονομική ανάπτυξη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα