Η συμβουλή του Τιμ Κουκ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 09:59
UPD:10:00
REUTERS/ELIJAH NOUVELAGE

Είναι o επικεφαλής της εταιρείας με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη. Η συμβουλή του λοιπόν θα πρέπει μάλλον να θεωρείται πολύτιμη. Ο λόγος για τον Τιμ Κουκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, ο οποίος δεν διστάζει συχνά να εκφράσει θέση για ζητήματα, που εκτείνονται πέραν του στενού αντικειμένου του, να πει την άποψή του για ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές. 

Ο 57χρονος Κουκ πάντως δηλώνει ότι δεν θέλει να μιλάει επί παντός επιστητού και αυτό συμβουλεύει και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες. Κάθε φορά που ετοιμάζεται να πει κάτι δημοσίως, θέτει το ακόλουθο ερώτημα στον εαυτό του: Έχω το δικαίωμα εγώ να μιλήσω για αυτό το ζήτημα; Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει κανείς να εκφράζεται μόνο όταν έχει γνώση ενός θέματος, σημείωσε σε χθεσινή ομιλία του.

Είτε πρόκειται για τα ζητήματα της ιδιωτικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, είτε για το περιβάλλον ή την ποιότητα της εκπαιδευσης, κανείς θα πρέπει πρώτα να έχει στη διάθεσή του επαρκείς πληροφορίες, πριν εκφράσει γνώμη, εξήγησε, χωρίς να χρειάζεται να είναι ειδικός. 

ΠΗΓΗ: CNBC

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα