Ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις για ξένους

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 07:28
UPD:07:45
EPA/JEROME FAVRE

Το Χονγκ Κονγκ φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των πόλεων με το ακριβότερο κόστος ζωής για τους εκπατρισθέντες, ενώ οι ασιατικές πόλεις συνολικά έχουν κυρίαρχη παρουσία στην πρώτη δεκάδα, όπως προκύπτει από την εφετινή κατάταξη της εταιρείας συμβούλων Mercer. 

Το Χονγκ Κονγκ, ισχυρό χρηματοοικονομικό κέντρο, εκτόπισε από την πρώτη θέση τη Λουάντα της Ανγκόλα, γεγονός που αποδίδεται στην υποτίμηση του νομίσματος της αφρικανικής χώρας, η οποία και ενίσχυσε την αγοραστική δύναμη όσων είχαν στα χέρια τους ξένο συνάλλαγμα. 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Τόκιο, παρά τους ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τον σχετικά χαμηλό πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ακόμη δύο ασιατικές πόλεις και μία ευρωπαϊκή: η Ζυρίχη της Ελβετίας είναι τρίτη και ακολουθούν η Σιγκαπούρη και ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα η Σεούλ. Η Λουάντα μένει φέτος στην έκτη θέση. 

Σημειώνεται ότι ακόμη δύο κινεζικές μεγαλουπόλεις είναι σε αρκετά υψηλές θέσεις: Πρόκειται για τη Σανγκάη στην έβδομη και το Πεκίνο στην έννατη θέση. 

Η Mercer χρησιμοποιεί ως βάση σύγκρισης της Νέα Υόρκη και συνυπολογίζει τις διακυμάνσεις των τοπικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Στην έρευνα του 2018 βαθμολογεί 209 πόλεις στις πέντε ηπείρους, συγκρίνοντας το κόστος περισσότερων από 200 είδη, συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης, μετακίνησης, ένδυσης και σίτισης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα