Μεξικό: Ανοδος νομίσματος, μετοχών και ομολόγων

Μετά τη νίκη του Φελίπε Καλντερόν στη δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 09:15

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκε το νόμισμα του Μεξικό, οι μετοχές και τα ομόλογα μετά την εκλογική νίκη με τη δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων του Φελίπε Καλντερόν, ο οποίος υποσχέθηκε τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Βινσέντε Φοξ.

Το πέσο σημείωσε άνοδο 1,8% αντιστρέφοντας τις χθεσινές απώλειες του 1,6%, μετά τα μερικά αποτελέσματα που έδειξαν ότι ο Καλντερόν ερχόταν δεύτερος σε ψήφους έναντι του αριστερού υποψηφίου Αντρες Μανουέλ Λοπεζ Ομπραδόρ. Ο Καλντερόν, μέλος του Εθνικού Κόμμματος του Φοξ, νίκησε τον Λοπέζ με 0,6% περισσότερες ψήφους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της δεύτερης καταμέτρησης των εκλογών που διεξήχθησαν στις 2 Ιουλίου.

Το πέσο αναρριχήθηκε στα 11,0451 έναντι του δολαρίου στις 4:14 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης και σε ποσοστό 2,7% μέσα στην εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο της χώρας, σημείωσε σήμερα άνοδο 2,7%.

Η απόδοση των ομολόγων σε πέσο που λήγουν το 2015 υποχώρησε 38 μονάδες βάσης, ποσοστό 0,38%, φθάνοντας στα 8,64%, τα μέγιστα από την έναρξη της πώλησής τους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Santander Central Hispano SA. Η τιμή του ομολόγου που κινείται αντιστρόφως της απόδοσης, σημείωσε άνοδο 2,38 σεντάβος, στα 95,9.

Μεταξύ των ομολόγων σε δολάρια που λήγουν το 2033 η απόδοση υποχώρησε 10 μονάδες βάσης στο 6,84%, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co. Η τιμή του ομολόγου σημείωσε άνοδο 1,35 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στα 108,1.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα