EasyJet: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη

Καθώς αυξάνονται τα έσοδά της
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 09:56

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψής της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους, μετά την αύξηση των εσόδων και της επιβατικής κίνησης, προχώρησε η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, EasyJet Plc.

Τα προ φόρων κέρδη θα αυξηθούν 40% έως 50% φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση από 10% έως 15%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Βλέπουμε καλές επιδόσεις σε ολόκληρο το δίκτυό μας, καθώς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της EasyJet, Αντι Χάρισον.

Η EasyJet άρχισε να πραγματοποιεί τέσσερα νέα δρομολόγια τον περασμένο μήνα από το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου στην Κωνσταντινούπολη, το Μπορντό της Γαλλίας, το Ρίμινι της Ιταλίας, το Ριτζέκα της Κροατίας. Επίσης, άρχισε να πετά στο Μαρακές του Μαρόκου στις 4 Ιουλίου για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για χαμηλές τιμές εισιτηρίων στην κύρια αγορά της Δυτικής Ευρώπης, όπου δραστηριοποιείται. Ο στόλος της EasyJet, αυξήθηκε στα 120 αεροσκάφη, μετά την αγορά τριών αεροσκαφών Airbus SAS A319.

Οι πωλήσεις της EasyJet αυξήθηκαν 21,8%, φθάνοντας στο 1,5 δισ. λίρες στερλίνες (2,8 δισ. δολ.) τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 32,1 εκατ. επιβάτες την ίδια χρονική περίοδο, 14% περισσότερους από το προηγούμενο έτος.

Στις 3 Μαΐου η EasyJet ανακοίνωσε χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν ζημίες το πρώτο εξάμηνο και αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη του έτους από το 10%, καθώς η μείωση του κόστους σε συνδυασμό με τις πωλήσεις Ιντερνέτ, βοήθησαν στην αντιστάθμιση των δαπανών για καύσιμα.

Τον Ιούνιο η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 2,99 εκατ. ταξιδιώτες από 2,59 εκατ. που είχε μεταφέρει το προηγούμενο έτος.

Η Ryanair Holdings Plc, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε στις 5 Ιουλίου ότι η επιβατική της κίνηση τον Ιούνιο αυξήθηκε 23%, στα 3,67 εκατ. ταξιδιώτες. Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το σύνολο της χρήσης που λήγει τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα