Mittal Steel: Κατασκευή εργοστασίου 8,7 δισ. δολ. στην Ινδία

Για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 10:37

ΔΕΥΤΕΡΟ εργοστάσιο στην Ινδία, όπου η οικονομική ανάπτυξη ωθεί ανοδικά τη ζήτηση του ατσαλιού, ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Mittal Steel Co., η οποία τον περασμένο μήνα εξαγόρασε την Arcelor SA για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής του κράματος στον κόσμο.

Η Mittal θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ορίσα, που θα παράγει 12 εκατ. τόνους ετησίως, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Λάκσμι Μίταλ, μετά την συνάντησή του με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ορίσα. Το εργοστάσιο, θα ανταγωνιστεί με την Posco, την τέταρτη σε μέγεθος βιομηχανία ατσαλιού στον κόσμο, η οποία κατασκευάζει μονάδα 12 δισ. δολ. στην ανατολική πολιτεία, καλύπτοντας το ένα τέταρτο της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος της Ινδίας.

Η Mittal Steel και η Posco σχεδιάζουν να δαπανήσουν 21 δισ. δολ. μέσα στα επόμενα επτά χρόνια στην Ινδία, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στη χώρα, αλλά και με την προοπτική να αποκτήσουν πρόσβαση στα πέμπτα σε μέγεθος αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο. Η Mittal είπε τον Οκτώβριο ότι θα δαπανήσει 9 δισ. δολ. σε εργοστάσιο παραγωγής 10 εκατ. τόνων ετησίως στην Τζαρκχάρντ, γειτονική της Ορίσα. Η άνοδος της ζήτησης από την Κίνα, οδήγησε στην άνοδο κατά 19% των τιμών σιδηρομεταλλεύματος φέτος. Οι τιμές του πέρυσι, αναρριχήθηκαν κατά 71,5%.

Η Mittal Steel θα υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Ορίσα στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα