Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 11:18
UPD:11:18
Δελτίο Τύπου

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναγορεύθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση του κ. Δημητριάδη – Ευγενίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει σταθερά εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Ευγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της τελετής ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Άγγελος Κότιος, υπογράμμισε το γεγονός πως η απόφαση υπήρξε ομόφωνη μεταξύ των μελών της Συγκλήτου, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς η αποδοχή της πρότασής του αυτής από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου».

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, ανέφερε πως «ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, έχοντας μία άκρως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, διακρίνεται για τη σημαντική και πολυετή κοινωνική του προσφορά στους τομείς της παιδείας, της έρευνας και του πολιτισμού, από την θέση του προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου». Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στο έργο του Ιδρύματος Ευγενίδου υπογραμμίζοντας ότι «επί σειρά ετών καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας».

Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς «για την ξεχωριστή τιμή» να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορά του.

Υπογράμμισε παράλληλα πως το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά «εδώ και δεκαετίες παράγει αθόρυβα και μεθοδικά ικανά στελέχη που επανδρώνουν με επιτυχία την σύγχρονη ναυτιλιακή επιχείρηση».

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ /GOGO SIKOTAKOPOULOU

Όπως επισήμανε ο κ. Δημητριάδης – Ευγενίδης, «η ναυτιλία απαιτεί στελέχη σωστά εκπαιδευμένα, επαρκώς καταρτισμένα και με τις απαραίτητες δεξιότητες». «Ο 21ος αιώνας δημιουργεί στην αγορά εργασίας νέες απαιτήσεις που προϋποθέτουν παραπάνω γνώσεις και κυρίως περισσότερες δεξιότητες, τις οποίες φέρνουν μαζί τους οι σύγχρονες τεχνολογίες. Πολλοί πτυχιούχοι δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση λόγω έλλειψης δεξιοτήτων. Η κρίση και η ανεργία επιτείνουν το πρόβλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε. Συνεπώς, πρόσθεσε, «η ναυτιλιακή και η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διάλογο, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι απαιτήσεις σε γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες για τους εργαζόμενους στη Ναυτιλία των Ελλήνων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα