Advanced Micro: Χαμηλότερες πωλήσεις, πτώση των μετοχών

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 10:54

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν στην Ευρώπη οι μετοχές της Advanced Micro Devices Inc., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών από την μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Intel Corp.

Οι μετοχές της Advanced Micro διαπραγματεύθηκαν στα 22,81 δολ. η μία στις 9:21 π.μ. στη Γερμανία, κατά 4,3% χαμηλότερα από το χθεσινό τους κλείσιμο στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η εταιρεία είπε αργά χθες ότι οι πωλήσεις της την περίοδο που έληξε στις 2 Ιουλίου, μειώθηκαν 9% έναντι του πρώτου τριμήνου, στο 1,22 δισ. δολάρια. Η Advanced Micro, προέβλεπε ότι οι πωλήσεις θα παρέμεναν αμετάβλητες ή θα σημείωνα ελαφρά πτώση από τις πωλήσεις ύψους 1,33 δισ. δολ. του πρώτου τριμήνου.

Χθες οι μετοχές της Advanced Micro υποχώρησαν 7 σεντς φθάνοντας στα 23,83 δολ. η μία, πριν από την ανακοίνωση, ωθώντας τις 22% χαμηλότερα μέσα στο έτος. Οι μετοχές της Intel σημείωσαν άνοδο 5 σεντς, φθάνοντας στα 18,85 δολ. η μία στις 9:20 π.μ. στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα