Ιαπωνία: Στο 2,1% η αύξηση του ΑΕΠ

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 12:48

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη την τρέχουσα χρήση, στο 2,1%, προχώρησε η Ιαπωνία, λέγοντας ότι για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια οι τιμές ενδέχεται να θέσουν τέλος στον αντιπληθωρισμό.

Η προοπτική για το ΑΕΠ τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου είναι 0,2% υψηλότερη από την εκτίμηση του 1,9% τον Ιανουάριο.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 114,77 έναντι του δολαρίου στις 10:13 π.μ. στο Λονδίνο, από 114,81 γιέν που ήταν πριν από την ανακοίνωση της πρόβλεψης. Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Nihon Keizai, σε δημοσίευμά της ανέφερε την αναθεωρημένη πρόβλεψη της κυβέρνησης για την οικονομία της χώρας.

Το υπουργικό συμβούλιο επικαλέστηκε τα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, κέρδη των εταιρειών, αλλά και τις δαπάνες των καταναλωτών για την προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησής του.

Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου και με τον ταχύτερο ρυθμό σε 15 χρόνια, καθώς οι εταιρείες και οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους. Η τρέχουσα ανάπτυξη θα καταστεί η μακροβιότερη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και της αντίστοιχης της περιόδου 1965-1970, εάν συνεχιστεί έως και τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα