Νέα εμπλοκή στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 18:29

Διατεθειμένη να δεχτεί μερίδιο κάτω από 33%, στην τριμερή κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, είναι η Βουλγαρία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποζημιωθεί, όπως δήλωσε χτες ο Βούλγαρος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων, Ασέν Γκαγκαούζοφ, σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες».

Ο κ. Γκαγκαούζοφ επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο του παρέλαβε την περασμένη Τετάρτη νέα παραλλαγή μνημονίου για το θέμα, από τη ρωσική πλευρά. Η Μόσχα διεκδικεί το 51% της κοινοπραξίας, κάτι που σημαίνει ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς το υπόλοιπο 49%, κρατώντας εν ολίγοις μερίδιο 24,5% έκαστη (σ.σ., παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία των τριών πλευρών προέβλεπε ίση συμμετοχή, με μερίδιο 33,3% για την καθεμία).

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, πάντως, από εδώ και πέρα, όλα θα αποφασιστούν με διαπραγματεύσεις. «Θα επιμείνουμε στην ισότιμη συμμετοχή σε όλο τον κύκλο των εργασιών, από τη μεταφορά του πετρελαίου στο Μπουργκάς, έως τη διαμετακόμισή του, μέσω τερματικού σταθμού, στην Αλεξανδρούπολη», υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα