Fed: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι αμερικανικές τράπεζες

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 23:40
UPD:23:58
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Επαρκώς κεφαλαιοποιημένος είναι ο τραπεζικός τομέας των ΗΠΑ, όπως κατέδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των stress tests της Federal Reserve.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή τράπεζα, και οι 35 υπό εξέταση τράπεζες «πέρασαν» με επιτυχία το δυσμενές σενάριο των τεστ-αντοχής, το οποίο προέβλεπε ζημιές έως και 578 δισ. δολαρίων.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, αν τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας δύνανται να προχωρήσουν σε αύξηση των μερισμάτων προς τους μετόχους.

Το δυσμενές σενάριο, στο οποίο εξετάστηκαν οι τράπεζες, προέβλεπε μεταξύ άλλων, αύξηση της ανεργίας στο 10%, «βουτιά» των τιμών στα ακίνητα, «βαθιά» ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας κ.α.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (CET1) θα υποχωρούσε στο 7,9% από 12,3% προηγουμένως.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για έναν επαρκώς κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό τομέα» ανέφερε η Fed. Ανάμεσα στις τράπεζες, τον υψηλότερο δείκτη CET1 εμφάνισαν η Credit Suisse (17,6%) και η Deutsche Bank USA (12,2%).

Αντίθετα, State Street και Goldman Sachs Group είχαν τους δύο χαμηλότερους, με 5,3% και 5,6% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το κατώτατο αποδεκτό όριο είχε οριστεί στο 4,5%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα