Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 10:33
UPD:10:55

Fortius Finance: «Tο ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα αναμένεται να εστιασθεί στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι όποιες εξελίξεις δείχνουν να επισκιάζουν τα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ότι η τάση θα δοθεί από το εξωτερικό και από την κίνηση του τραπεζικού κλάδου, με το ΓΔ να προσπαθεί να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε (την Παρασκευή) κέρδη με μετοχές όπως η Coca Cola 3E, η ΔΕΗ, η Motor Oil και η Εθνική τράπεζα να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι΄ αυτή την εβδομάδα και αφού περάσει το “ξεκαθάρισμα” με την εισαγωγή των νέων μετοχών της Εθνικής Tράπεζας, αναμένουμε εστίαση του ενδιαφέροντος στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου. Επίσης γνωρίζοντας τη θετική συσχέτιση που υπάρχει με τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη συνέχεια».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά την Παρασκευή καθώς η εταιρία 3M εξέδωσε profit warning. Θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ ανάλογη εικόνα αναμένουμε να εμφανίσει και η εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Με κέρδη ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 σημείωσε οριακά κέρδη με την μετοχή της ΕΕΕΚ να ενισχύεται σημαντικά (4,83%) και την μετοχή του ΟΠΑΠ να υποχωρεί κατά 3,18%. Στις διεθνείς αγορές η εικόνα ήταν μικτή με την Ευρώπη και την Αμερική να καταγράφουν απώλειες και την Ασία να κλείνει σε έντονα θετικό έδαφος. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρα τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί πτωτικά με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις ΗΠΑ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα