Έρχονται 1 εκατ. βαρέλια αργού στην αγορά

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 15:16
UPD:17:20
REUTERS/Β© Edgar Su / Reuters

Κοντά σε συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς τους κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως βρίσκονται σήμερα τα μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία, καθώς όπως φαίνεται κάμπτονται οι αντιστάσεις του Ιράν. 

Σήμα για την επίτευξη συμφωνίας έδωσε από νωρίς σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου στη Βιέννη υπογράμμισε ότι σύντομα θα διοχετευθεί στην αγορά σημαντική νέα ποσότητα αργού, που θα αποκρούσει τους φόβους για έλλειμα προσφοράς. 

Στον απόηχο των δηλώσεων Φαλίχ, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 1,8% στα 73,38 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αν και νωρίτερα υποχώρησε έως και 1,5%, στις 15:10 ώρα Ελλάδος ενισχύεται 1,3% στα 65,9 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ αξιωματούχοι της Τεχεράνης έχουν αφήσει τις τελευταίες ώρες να εννοηθεί ότι μπορούν να κάνουν αποδεκτή μία συμφωνία για αύξηση της προσφοράς κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια, παρά το αρχικό «όχι» τους, που έθετε φραγμό σε μία νέα παρέβαση στην αγορά για αποκλιμάκωση των τιμών. 

Σημειώνεται ότι η Ρωσία από την άλλη είχε ταχθεί υπέρ μεγαλύτερης αύξησης, της τάξης των 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Ωστόσο η πρόταση αυτή θεωρήθηκε υπερβολικά φιλόδοξη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα