Αγορές: «Όπισθεν» για την Ευρώπη, τραπεζικές πιέσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:56
UPD:14:58
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ρευστοποιήσεις επικρατούν και σήμερα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο Χ.Α. ως βαρίδι στον δείκτη λειτουργούν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στην υπόλοιπη ήπειρο σε «όπισθεν» αναγκάζουν τους δείκτες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα παρουσιάζει οριακή πτώση στις 14:50 ώρα Ελλάδος, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο Λουξεμβούργο, όπου όλοι ελπίζουν σε οριστική συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους και την μετά το μνημόνιο εποχή. Οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 1,3%. 

Oι τραπεζικές μετοχές δέχονται σφυροκόπημα και στο Μιλάνο, όπου ο FTSE MIB υποχωρεί 1,3% και ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει απώλειες της τάξης του 2,5%, στον απόηχο του διορισμού δύο ευρωσκεπτικιστών ως επικεφαλής των επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού στη Γερουσία. 

Την ίδια ώρα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί 0,5% με τον κλάδο Αυτοκινήτου να κάνει "βουτιά" 2,8%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούν τον δείκτη DAX στη Φραγκφούρτη σε πτώση 1%, μετά και την προειδοποίηση της Daimler για πλήγμα στην κερδοφορία της από τους υψηλότερους δασμούς. Οι μετοχές της εταιρείας, με πτώση 4,4%, οδηγούνται σε χαμηλά σχεδόν δύο ετών.  Oι BMW και Volkswagen καταγράφουν πτώση 3% και 2,3% αντίστοιχα. Aπώλειες 1,6% και για την εταιρεία ελαστικών Continental. 

Να σημειωθεί ότι στο κόκκινο βρίσκονται επίσης η ιταλoαμερικανική Fiat Chrysler (-1,8%) και η γαλλική Peugeot (-1,3%).

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα