Γ. Αλογοσκούφης: Στόχος το «ψηφιακό άλμα»

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 13:09

«Η ψηφιακή στρατηγική της κυβέρνησης γίνεται καθημερινά πράξη και ήδη λαμβάνει τα θετικά σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή την έγκριση από την Κομισιόν της παρέμβασης της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/07/1211728.htm .

«Οι παρεμβάσεις μας έχουν σαν στόχο να αναδείξουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, ώστε να εγκαταλείψουμε τη θέση του ουραγού στην πληροφορική και το Internet, στην οποία μας καταδίκασε η πλήρης αδράνεια του παρελθόντος. Ειδικά στον τομέα του ευρυζωνικού Internet, στοχεύουμε σε ένα Ψηφιακό ¶λμα, ώστε το 2008 τουλάχιστον το 7% του πληθυσμού να το αξιοποιεί δυναμικά έναντι ποσοστού 0,1% στις αρχές του 2004», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η ψηφιακή στρατηγική 2006-2013 προβλέπει την ανάπτυξη του ευρυζωνικού Internet βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δράσεων:

- ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών

- ανάπτυξη ευρυζωνικού περιεχομένου και υπηρεσιών

- ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα