Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Απώλειες για τον Dow Jones
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 23:30
UPD:23:32
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μικτά πρόσημα εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των προσδοκιών περί βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 24.657 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,17% στις 2.767 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,72% στις 7.781 μονάδες, «σκαρφαλώνοντας» στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Ο Nasdaq δέχθηκε ισχυρή ώθηση από τις μετοχές των Facebook και Νetflix, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 2,3% και κατά 2,9%, αντίστοιχα, κλείνοντας αμφότερες σε ιστορικό υψηλό.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της 21th Century Fox εκτινάχθηκε στο +7,5% χάρη στην αύξηση της πρότασης της Disney στα 38 δολάρια ανά μετοχή ή στα 71,3 δισ. δολάρια –ποσό το οποίο υπερβαίνει την ανταγωνιστική πρόταση της Comcast.

«Κάθε είδηση σαν και αυτή, αποτελεί θετική εξέλιξη για τις αγορές» σχολίασε ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής αναλυτής της Spartan Capital Securities. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμησε ότι η αγορά θα παραμείνει υπό καθεστώς έντονης μεταβλητότητας για ορισμένο διάστημα ακόμη.

Σ’ αυτό οφείλεται και η εν εξελίξει διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών τους εταίρων, και κυρίως της Κίνας. Πάντως, στα θετικά της ημέρας συγκαταλέγεται η πρόθεση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών να τερματίσουν την πρακτική των δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρότειναν την εκατέρωθεν άρση των δασμών στις εισαγωγές του κλάδου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επαναπροσέγγισης των εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα