Πέταλο Μαλιακού: Σε ένα χρόνο παραδίδεται το 70% του έργου

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 17:16

«Σήμερα είναι εγκατεστημένες 4 εργολαβίες σε μήκος 55 χλμ. Αυτό είναι το βασικό Πέταλο του Μαλιακού, όπου γίνονται και τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Απ' τα 55χλμ. τα 38, δηλ. το 70% θα παραδοθούν τον Ιούλιο του 2007. Τα υπόλοιπα 17 χλμ., που είναι Σκάρφεια-Θερμοπύλες, πιστεύω ότι θα παραδοθούν τον Ιούλιο του 2008 αν και ο εγκατεστημένος εργολάβος είπε ότι βλέπει ότι μπορεί να το τελειώσει και στα τέλη του 2007. Εγινε δημοπράτηση και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και το Σεπτέμβριο υπογράφουμε σύμβαση για την κατασκευή του κόμβου της Ροδίτσας, που θα συνδέει τον Ε65 και τον Εθνικό δρόμο», δήλωσε ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργος Σουφλιάς μετά την επιθεώρηση που έκανε στα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού.

«Μένει η παράκαμψη της Στυλίδας και η παράκαμψη του Καραβόμυλου. Τέλος Ιουλίου παραδίδονται οι μελέτες και μέχρι τέλος Αυγούστου ή στο πρώτο 10ήμερο Σεπτεμβρίου θα γίνει διακήρυξη και γι' αυτό το έργο και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2006 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και σ’ αυτό το κομμάτι. Από τον κόμβο της Ηγουμενίτσας θα αρχίζει ο Ε65, ο οποίος θα παρακάμπτει τη Λαμία και θα πέφτει στον κάμπο της Θεσσαλίας και από εκεί θα συνδέεται πλέον στην Παναγιά με την Εγνατία οδό. Είναι περίπου 176 χλμ. και ήδη έχουν κατατεθεί οι προσφορές και εξετάζονται και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, αν δεν έχουμε μπλεξίματα, και αυτός ο δρόμος θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Οι έξι εργολαβίες του Πετάλου του Μαλιακού έχουν προϋπολογισμό 800εκ.€. Υπολογίζουμε ότι το κομμάτι του Ε65 στο Νομό Φθιώτιδας, θα αντιστοιχεί περίπου σε 350εκ. €, άρα δηλαδή το 2007 και τώρα σταδιακά, θα κατασκευάζονται έργα μέσα στο Νομό Φθιώτιδας περίπου 1 δισ. 100 εκατ. Τελικώς, η Λαμία θα είναι ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη ζεύξη του Μαλιακού, για να μειωθεί περαιτέρω η απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι για διάφορους λόγους και εξαιτίας του μεγάλου κόστους, αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε. «Τώρα υπάρχει μία πρόταση του Νομάρχη Μαγνησίας να γίνει μια διπλή ζεύξη από τη Φθιώτιδα στην Εύβοια και από εκεί απέναντι. Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά σ' αυτό το στάδιο δεν θα την εξετάσουμε, γιατί έχουμε όλα τα υπόλοιπα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα