«Πρεμιέρα» για το Road Show στη Νέα Υόρκη

Investment Forum: Από Χ.Α. και Ελληνοαμερικανικό
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:12

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης (αριστερά) και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια του 7ου Investment Forum στη Νέα Υόρκη.

Από την έντυπη έκδοση 

Στις βελτιώσεις και στα νέα βήματα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του 7ου Investment Forum που συνδιοργανώνουν στη Νέα Υόρκη ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. 

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς, που προσεγγίζει το 20%, με τον μη χρηματοοικονομικό κλάδο να συμμετέχει καταλυτικά στην αύξηση αυτή, με μερίδιο άνω του 40%. Πρόσθεσε πως το volatility των τραπεζών έχει μειωθεί, προσεγγίζοντας φυσιολογικά επίπεδα, ενώ υπογράμμισε πως ο κλάδος μεσαίας κεφαλαιοποίησης εμφάνισε σημαντική βελτίωση τόσο σε επίπεδο συναλλακτικής δραστηριότητας όσο και σε ύψος κεφαλαιοποίησης. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε επίσης στα καθαρά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών που εμφάνισαν αύξηση της τάξεως του 33%, καθώς και στην ισχυρή παρουσία ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά. Αναφέρθηκε, τέλος, και στον προσφάτως αναμορφωμένο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών, ο οποίος μεταξύ άλλων σημαντικών αλλαγών ενισχύει τις δυνατότητες χρήσης επενδυτικών εργαλείων όπως ομόλογα, warrants κ.λπ.

Στις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, τονίζοντας πως οι φετινές παρουσίες δημιουργούν προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις που με την ανταγωνιστικότητα και την επιτυχημένη πορεία τους σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο θέτουν υψηλούς στόχους και προσδοκίες για το μέλλον. 

Για... ιδανικό timing όσον αφορά την πραγματοποίηση του forum έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. «Σε λίγες εβδομάδες η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από τα προγράμματα προσαρμογής, ανακτώντας τον έλεγχο επί της πολιτικής της, τη δυνατότητα, αλλά και την ευθύνη να σχεδιάζει το μέλλον της και να συμμετέχει ισότιμα στις διεθνείς εξελίξεις. Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης και η ελληνική κυβέρνηση εκπόνησε τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική, με την οποία δεσμεύεται να διαφυλάξει τη δημοσιονομική και μακροοικονομική σταθερότητα που με θυσίες κατέκτησε η χώρα. Η αναπτυξιακή στρατηγική δεν είναι ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά ένα πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμένες πολιτικές που καλύπτουν όλους σχεδόν τους τομείς -δημοσιονομικό, αναπτυξιακό, δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, υποδομές, χρηματοπιστωτικό σύστημα κ.λπ.- και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελευτή η βράβευση των χορηγών του forum.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα