Βουλιάζει η μετοχή της ΖΤΕ, εν μέσω ανησυχιών για το διακανονισμό με ΗΠΑ

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 16:26
UPD:16:27
REUTERS/Yves Herman

Αντιμέτωπες με νέο σφυροκόπημα βρέθηκαν σήμερα οι μετοχές της ZTE, καθώς η αμερικανική Γερουσία στο πλαίσιο νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες ψήφισε διάταξη, με την οποία θέτει εν αμφιβόλω τη συμφωνία της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με το Λευκό Οίκο.  Ο διακανονισμός προέβλεπε την καταβολή προστίμου αλλά και τερμάτιζε την απαγόρευση πώλησης προϊόντων της εταιρείας σε αμερικανικές επιχειρήσεις. 

Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν «βουτιά» 25% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σημείωσαν πτώση 10% στη Σένζεν.  Από τότε, που αποφαστίσηκε η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών, η ZTE έχει χάσει 7,4 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποιήσή της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη κατά της διάταξης που αφορά την ZTE, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. Σημειώνει δε ότι το νομοσχέδιο, πριν γίνει νόμος, θα πρέπει να «εναρμονιστεί» με αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής της Αντιπροσώπων, το οποίο και δεν περιλαμβάνει την επίμαχη διάταξη. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα