Συνεδριάζει στις 11 π.μ. το Ecofin

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 10:30
UPD:10:41

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 π.μ. το Ecofin με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ): Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος

Θα παρουσιασθεί η έκθεση της Ε. Επιτροπής για τη μείωση του ελλείμματος της Πορτογαλίας. Η Ε. Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση για υιοθέτηση από το Συμβούλιο, με την οποία τερματίζεται η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Κύπρου.

2. Εισαγωγή του Ευρώ στη Σλοβενία

Το Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την εισαγωγή του ευρώ στη Σλοβενία από 1/7/2007, σύμφωνα με το άρθρο 122(2) της Συνθήκης ΕΚ.

3. Δημοσιονομικές εξελίξεις: Το πρώτο έτος εφαρμογής του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Θα παρουσιασθεί στο Συμβούλιο έκθεση της Ε. Επιτροπής σχετικά με την εμπειρία από την εφαρμογή του αναθεωρημένου ΣΣΑ, που τέθηκε σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2005.

4. Κατευθύνσεις εξωτερικού δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Στο Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση πρόταση της Ε. Επιτροπής για τις κατευθύνσεις όσον αφορά τον εξωτερικό δανεισμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ την περίοδο 2007 – 2013 καθώς και για τις εγγυήσεις του κοινοτικού προϋπολογισμού που καλύπτουν το δανεισμό αυτό.

5. Διάλογος με τρίτες χώρες.

- Αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής ΕΕ – ΗΠΑ

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 21/6/2006, με έμφαση στην πρόοδο που έχει σημειώσει ο διατλαντικός διάλογος σε μια σειρά από θέματα, όπως η απελευθέρωση του εμπορίου, η πνευματική ιδιοκτησία, η ροή επενδύσεων, οι αεροπορικές μεταφορές, η συνεργασία σε θέματα κανονιστικής μεταρρύθμισης και τυποποίησης, η ολοκλήρωση των χρηματαγορών και η εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙ), οι κρατικές προμήθειες, η ενεργειακή ασφάλεια, η καινοτομία και ασφάλεια ταξιδιωτικών – εμπορικών ροών. Ο διάλογος θα συνεχιστεί σε επίπεδο Υπουργών Οικονομικών αργότερα εντός του 2006.

- Διάλογος με τρίτες χώρες

Θα υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή σκέψεων επί των εξελίξεων του διαλόγου της ΕΕ για οικονομικά, χρηματοπιστωτικά και κανονιστικά θέματα με τρίτες χώρες, με έμφαση σε ζητήματα ολοκλήρωσης και ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών και Ελεγκτικών Προτύπων (8η Ελεγκτική Οδηγία), αντασφαλίσεων και διαδικασιών διαγραφής από χρηματαγορές.

6. Χρηματοδότηση του Οργανισμού Διεθνών Λογιστικών Προτύπων

Θα τεθεί προς έγκριση σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για τη μελλοντική χρηματοδότηση του Οργανισμού Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Σύμφωνα με αυτό, έμφαση δίνεται στην ύπαρξη ευρείας βάσης συνεισφερόντων από ολόκληρο τον κόσμο, η συμμετοχή των οποίων θα καθορίζεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα